Gouden accenten

A touch of Gold

Je ziet het steeds meer, goud in huis. Dit wordt vaak gedaan door een paar accessoires in het interieur te zetten, zodat je wat goudaccenten hebt. Tegenwoordig zie je dat het in de meubels verwerkt zit. Dit wordt vaak gecombineerd met zwart. Om het zwarte object komt dan een gouden rand of de handgrepen zijn van goud.

Door dit toe te passen in het interieur krijgt het een luxere uitstraling. Hierbij moet je denken aan een hotelkamer wat een luxe uitstraling heeft. Je hoeft niet alleen maar zwart met goud te combineren, ook kun je het met andere kleuren samenvoegen voor een meer relaxte look.  

Hoe pas ik dit toe?


Je kunt in het interieur een salontafel neerzetten wat zwart met gouden accenten heeft. Of eerst een zwarte meubel en gouden accenten in de kamer. Als een zwarte meubel je wat afschrikt, is een zwarte fotolijst met gouden accenten een goed idee. Als je niet zo’n fan bent van zwart is een lamp met een gouden binnenkant een perfecte oplossing. Door dit in een kamer te plaatsen waar je vaak bent, wen je aan de kleur. Hierna kun je gaan uitbreiden naar groter objecten.

Meubels

Als je aan het grotere werk toe bent, zou ik kijken naar meubels. Het is heel normaal tegenwoordig om in je woonkamer een mooie zwarte bijzettafel van hout, samen met goudkleurige stalen poten, te zetten voor een luxe uitstraling. Dit kun je perfect combineren met een gelijksoortige dressoir. Hierbij kun je wat kleinere accessoires combineren zodat het overal in terug komt. Als je alles bij elkaar wilt laten passen en een geheel wilt vormen kun je ook een paar meubels hetzelfde doen. Het creëren van harmonie is zeker mogelijk met zwart en goud. Kijk goed naar dezelfde tinten en zorg voor een rustig geheel.