Bohemian

Bohemian stijl voor thuis

Bohemian woonstijl

De woonstijl bohemian staat bekend om de mix van kleuren. Je kan gebruik maken van heel veel kleuren of je kan kleurrijke accessoires gebruiken om het wat rustiger te houden.

Deze stijl is een mix van allerlei stijlen over de hele wereld. Dit zie je ook terug aan de meubels en accessoires die worden gebruikt. Verder zie je het ook aan de prints die er in zitten verwerkt.

Welke kleuren heeft de bohemian woonstijl?

De kleuren die worden gebruikt zijn vooral rood, geel en oranje. Daarnaast zie je veel kleuren zoals beige, mintgroen en andere natuurlijke kleuren. Ook het gebruik van glas en romantische details zie je terug bij de woonstijl. Maar een blauwe kleur zoals turquase past er ook goed bij.  

Ook worden de natuurlijke kleuren als een neutrale basis gebruikt waarbij de kleurrijke accessoires goed zichtbaar zijn.

De materialen van de bohemian woonstijl

Er wordt bij deze woonstijl veel gemixt met materialen. De materialen die gebruikt worden zijn leer, textiel, rotan, riet,  macramé, hout, wol, steen en linnen. Je kunt bij deze stijl allemaal verschillende soorten materialen combineren, het maakt niet uit of het bewerkt is of niet.

Meubels bohemian woonstijl

De eikenhouten kast, Melanie  uit onze collectie past goed in een bohemian interieur. Dit komt  door de kleuren en de materialen die zijn gebruikt. Hier kun je kleurrijke accessoires inzetten zodat er meer sfeer bij de uitstraling van de kast komt. Bij deze kast kun je een leuke plant neerzetten zodat het wat meer aangekleed is naast de kast.

Hierbij kun je een mooie ovalen tafel neerzetten wat ook gemaakt is van dezelfde materialen, namelijk eikenhout en staal. Bij de tafel kun je mooie eetstoelen neerzetten in verschillende kleuren. Zo wordt het niet te druk en past het goed bij de rest van het interieur