Steigerhout

Steigerhouten meubels

Steigerhout 

Steigerhout is een natuurproduct dat reageert op weersinvloeden. Dit geldt voor buitenmeubels maar ook voor binnen meubels. Hierdoor kan het gaan werken. Dan komen er bijvoorbeeld kieren in het hout, dit komt doordat het hout gaat uitzetten bij vochtopname en als er vochtverlies is krimpt het. Hierdoor ontstaan scheuren in het hout. 

Types steigerhout

Je hebt verschillende types steigerhout. Hierbij moet je denken aan onbehandeld  steigerhout, dit ziet er nog nieuw uit en heeft nog geen kleur. Verder heb je nog behandelt steigerhout met een kleur zodat het er uit ziet alsof het gebruikt is. Dit noem je ook wel old-look steigerhout. En als laatste heb je nog echt gebruikt steigerhout, dit is gebruikte steigerhout dat wordt hergebruikt. Er wordt een nieuw meubel van gemaakt. Dit heet ook wel Up-cyclen.

Gebruikt steigerhout

Oldambt meubelen maakt ook meubels van oud steigerhout. Het hout heeft vaak scheuren en deuken opgelopen. Hierdoor krijgt het hout een robuuste uitstraling wat weer goed past in een industrieel interieur. Verder is het bij Oldambt Meubelen mogelijk om het steigerhout in de gewenste kleur te laten maken.

Onderhoud steigerhout

Ook moet je natuurlijk je meubel onderhouden. Dit kun je behandelen met bijvoorbeeld meubelolie dit zorgt ervoor dat het hout beschermd is tegen kringen. Verder kun je het behandelen met een coating dit geeft ook bescherming tegen vlekken en vocht, die eventueel in je meubels kunnen komen, vooral als het buiten staat. Als je namelijk niet het meubel behandelt krijgt het na een tijdje lichtgrijs verkleuren door de weersinvloeden. Dit geeft een mooi effect maar verkort de levensduur van jouw steigerhouten meubels. En voor een meubel die binnen staat, kun je ook behandelen tegen vlekken. In onze collectie kun je meer steigerhouten meubels vinden en aan je wensen laten voldoen.