Over ons

Oldambt Meubelen

Oldambt Meubelen is een jong en innovatief bedrijf dat massiefhouten meubelen ontwerpt en ontwikkelt. Al onze meubelen worden met zorg gemaakt door onze ervaren meubelmakers. De vernieuwende ontwerpen passen in moderne interieurs waardoor toch de gezelligheid van de houtontwerpen naar voren komt. Wij maken meubels van de beste kwaliteit steigerhout en leveren deze door heel Nederland, België en Duitsland.

Bij Oldambt Meubelen staat de klanttevredenheid centraal. Om deze tevredenheid te waarborgen hebben wij drie peilers ontwikkeld waaraan elke order moet voldoen.

✔ Wensrealisatie

Wij maken meubelen voor u. Voor ons betekent dit dat wij graag willen dat u meedenkt in het ontwerp en maatvoering van een meubel. Indien een afspraak wordt gemaakt voor een gesprek kunnen wij u adviseren over de maten binnen de ruimte (kamer, keuken, tuin etc.). Voor meer informatie kunt u gaan naar Meubelen op maat

✔ Klantenservice

In het digitale tijdperk van internet wordt vaak vergeten hoe belangrijk goed contact tussen klant en bedrijf is. Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk om de sociale drempel te verlagen. Wij reageren binnen één werkdag op ontvangen mails. Wij doen niet moeilijk over (tijdige) tussentijdse wijzigingen van het ontwerp of afhandeling van de order.

✔ Eenvoud en transparantie

Wij begrijpen dat onze klanten graag op de hoogte willen zijn van het productieproces. In dit proces kenmerken wij een drietal tijdstippen waarop u wordt geinformeerd, namelijk wanneer de order bij ons binnen is en is bevestigd (nadat contact is opgenomen over de juiste maatvoering en afwerking), wanneer begonnen wordt met de productie en wanneer uw meubel klaar is. Zodra deze klaar is nemen wij telefonisch contact met u op om een afspraak voor levering te maken.

Materiaal en behandeling

Wij maken meubelen uit twee verschillende houtsoorten: eikenhout en steigerhout.

Eikenhouten meubelen
Voor onze eikenhouten meubelen hebben wij 12 verschillende kleuren, in die wij deze kunnen behandelen. In de afbeelding heironder vindt u de namen van deze kleuren en een voorbeeld, hoe deze eruit zien. Als u op de afbeelding klikt, kunt u ook een fysieke versie van onze kleurenstaal kopen om een beter gevoel voor het hout te krijgen en om het in de praktijk te kunnen zien, voor een kleur voor uw meubel te kiezen. Wij gebruiken voor het maken van deze meubelen massief eikenhout, waardoor de kwaliteit erg hoog uitvalt. Daarom is eikenhout ook een populaire keuze bij erg veel mensen.

Steigerhouten meubelen
Al onze steigerhouten meubelen worden gemaakt van versgezaagd of gebruikte steigerplanken. Deze planken komen rechtstreeks van de bouw en worden na droging door ons verwerkt. Steigerhout wordt vervaardigd uit een snelgroeiende naaldhoutsoort. De stammen worden verzaagd tot planken met een dikte van circa 30 milimeter en een breedte van circa 200 milimeter. Steigerhout is een natuurproduct en zal onder invloed van de luchtvochtigheid iets werken (uitzetten of krimpen). Steigerhout is dus nooit egaal en bevat vrijwel altijd oneffenheden, puntjes en deukjes en soms kiertjes tussen planken. Dit brengt de charme en de robuuste uitstraling van steigerhouten meubelen met zich mee.

Voor binnengebruik kunt u de meubelen onbehandeld laten. Wilt u de meubelen toch behandelen dan kan dat met steigerhoutlak, olie of andere lakken. Deze lak, mits goed aangebracht, zorg ervoor dat vloeistoffen het hout niet binnendringen en verhoogd de levensduur. U kunt er voor kiezen dit zelf te doen of door ons te laten doen. Indien u de meubelen zelf behandeld vervalt de garantie op het meubel.

U bent van harte welkom om meubelen te bekijken in onze nieuwe showkamers!
Het adres is J.A. Koningstraat 9, Winschoten en wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 16:30. Op zaterdag zijn wij geopend van 9:00 tot 15:00.