Over ons

Old Ambt Meubelen

Meubelfabriek Old Ambt Meubelen

Old Ambt Meubelen is een jong en innovatief bedrijf dat massiefhouten meubelen ontwerpt en ontwikkelt. Al onze meubelen worden met zorg gemaakt door onze ervaren meubelmakers. De vernieuwende ontwerpen passen in moderne interieurs waardoor toch de gezelligheid van de houtontwerpen naar voren komt. Wij maken meubels van de beste kwaliteit eikenhout en steigerhout en leveren deze door heel Nederland, België en Duitsland.

Bij Old Ambt Meubelen staat de klanttevredenheid centraal. Om deze tevredenheid te waarborgen hebben wij drie pijlers ontwikkeld waaraan elke order moet voldoen.

✔ Wensrealisatie

Wij maken meubelen voor u. Voor ons betekent dit dat wij graag willen dat u meedenkt in het ontwerp en maatvoering van een meubel. Indien een afspraak wordt gemaakt voor een gesprek kunnen wij u adviseren over de maten binnen de ruimte (kamer, keuken, tuin etc.). Voor meer informatie kunt u gaan naar Meubelen op maat

✔ Klantenservice

In het digitale tijdperk van internet wordt vaak vergeten hoe belangrijk goed contact tussen klant en bedrijf is. Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk om de sociale drempel te verlagen. Wij reageren binnen één werkdag op ontvangen mails. Wij doen niet moeilijk over (tijdige) tussentijdse wijzigingen van het ontwerp of afhandeling van de order.

✔ Eenvoud en transparantie

Wij begrijpen dat onze klanten graag op de hoogte willen zijn van het productieproces. In dit proces kenmerken wij een drietal tijdstippen waarop u wordt geïnformeerd, namelijk wanneer de order bij ons binnen is en is bevestigd (nadat contact is opgenomen over de juiste maatvoering en afwerking), wanneer begonnen wordt met de productie en wanneer uw meubel klaar is. Zodra deze klaar is nemen wij telefonisch contact met u op om een afspraak voor levering te maken.

Materiaal en behandeling

Wij maken meubelen uit twee verschillende houtsoorten: eikenhout en steigerhout.

Eikenhouten meubelen

Voor onze eikenhouten meubelen hebben wij 12 verschillende kleuren, waarin wij uw meubel kunnen behandelen. In de afbeelding hieronder vindt u de namen van deze kleuren en een voorbeeld hoe deze eruit zien. Als u op de afbeelding klikt, kunt u ook een fysieke versie van onze kleurenstaal kopen om thuis een beter gevoel voor het hout te krijgen en om de kleuren thuis te bekijken. Wij gebruiken voor het maken van onze eikenhouten meubelen massief eikenhout, waardoor de kwaliteit erg hoog uitvalt. Daarom is eikenhout ook een populaire keuze bij erg veel mensen. Al onze eikenhouten meubelen worden afgelakt met een 2K lak, waardoor het extra goed geschermd is tegen vocht, kringen e.d.

Steigerhouten meubelen

Al onze steigerhouten meubelen worden gemaakt van vers gezaagd of gebruikte steigerplanken. Deze planken komen rechtstreeks van de bouw en worden na droging door ons verwerkt. Steigerhout wordt vervaardigd uit een snelgroeiende naaldhoutsoort. De stammen worden verzaagd tot planken met een dikte van circa 30 millimeter en een breedte van circa 200 millimeter. Steigerhout is een natuurproduct en zal onder invloed van de luchtvochtigheid iets werken (uitzetten of krimpen). Steigerhout is dus nooit egaal en bevat vrijwel altijd oneffenheden, puntjes en deukjes en soms kiertjes tussen planken. Dit brengt de charme en de robuuste uitstraling van steigerhouten meubelen met zich mee.

Voor binnen gebruik kunt u de meubelen onbehandeld laten. Wilt u de meubelen toch behandelen dan kan dat met steigerhoutlak, olie of andere lakken. Deze lak, mits goed aangebracht, zorgt ervoor dat vloeistoffen het hout niet binnendringen en verhoogd de levensduur. U kunt er voor kiezen dit zelf te doen of door ons te laten doen. Indien u de meubelen zelf behandeld vervalt de garantie op het meubel.

U bent van harte welkom om onze meubelen te bekijken in onze showroom!
Het adres is Industrieweg-West 43, 9665 PX Oude Pekela en onze showroom is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:30. Op zaterdag zijn wij geopend op afspraak van 10:00 tot 17:00.